50

Jag tänker att när man fyllt 50 så ska man ha gjort det mesta på sin lista. Man har slagit sig till ro. Är tillfreds med tillvaron. Och man kanske har ett litet hus på landet. Ni vet där man kan odla morötter och sätta potatis. Och dill till midsommarsillen.

Man har säkert läst iallafall minst en bok av Paulo Coelho. Och man har iallafall öppnat Bibeln, för det är ju en sån där bok man måste ha läst, för att sen stänga den igen med orden ”herregud vilken tjock bok och vilka enormt tunna blad”.

Man har besökt New York eller Paris. Man kan ju inte trilla av pinn förrän man har sett Central Park eller gått upp för Eiffeltornets alla trappor. Och har man tur så har man hunnit med en sväng till Venedig. Att åka gondol ligger ju topp tre på ”romantiska saker att göra med finaste människan i världen”. Och strax efter kommer att äta glass på Strøget. Verkligen romantiskt.

För när man fyllt 50 så är man halvvägs. Om man nu tänk leva till man blir 100 vill säga. Och när man kommit halvvägs så firar man det med brakfest för hela släkten. Ni vet en fest med styrdans och pannacotta till efterrätt. Och där liksom ingen vill att festen ska ta slut. Utan man skulle kunna fortsätta i dagarna tre. Typ.

Och lite så känner jag för den här bloggutmaningen. Jag är halvvägs nu. Har 50 inlägg kvar. Jag hade dock inte tänkt ställa till med en brakfest. Nöjer mig med att googla hur många trappsteg Eiffeltornet har. Det måste vara hur många som helst. Herregud ja.

(Kan för er informations skull meddela att Eiffeltornet har 1665 trappsteg. Så ni vet.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s