Fem minuter

Man vaknar. Drömde kanske att man fightades med en skallerorm hela natten. Man försöker öppna ögonen, men de är fulla med grus. Man får kisa. Lite som en mullvad. Man sätter sig upp. Känner det kalla golvet mot sina fötter. Allt man vill är att krypa ner under det varma täcket. Om så bara i fem minuter.

Men man kliver upp. Sträcker lite på sig. Tar på sig något så man inte fryser. Kissar. Tittar sig i spegeln och konstaterar att det gärna får bli vår snart. Den bleka hyn behöver D-vitamin.

Man tar sig till en lite större golvyta. Lägger kanske ut en yogamatta. Kroppen har inte vaknat än. Tankarna är inte helt med. Men nu ska kroppen väckas. Nu ska tankarna bli klarare. Nu är det dags.

Man lägger sig på rygg. Händerna ovanför huvudet. Lyfter dem och benen lite ifrån golvet. Spänner magen. Hela kroppen faktiskt. Rullar över på mage, för att sen rulla över på rygg igen. ”Men herregud. Det här känns inte så spänstigt” tänker man.

Och det är det säkert inte heller. Men när man gjort det några ggr så har kroppen vaknat. Huvudet är klarare och man vill egentligen fortsätta lite till. Man känner sig lite starkare och ser fram emot att se vad morgondagens övning blir.

Och det här trodde man inte för två veckor sen. Att man skulle ligga på golvet innan man knappt vaknat. Göra höftlyft, plankor och några benböj som heter nåt man knappt kan uttala. Men man gör det. Man kliver över tröskeln. Kanske till och med hoppar över. Och avslutar med ett ljushopp.

Och fem minuter. Fem minuter varje morgon är allt som krävs för att kroppen ska vakna. Och bli lite starkare. Olika övningar utmanar kroppen. Varje morgon i fem veckor. Och fem minuter är bättre än inga minuter alls. Tänk på den ni.

Annonser

One thought on “Fem minuter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s