En liten kärlekshistoria

De hade upplevt kärleken tidigare. På varsitt håll. Eller iallafall det de trodde var kärleken. Kanske ville de inte inse att känslan inte kändes ända in i benmärgen. Utan den la sig utanpå. Trängde sig liksom aldrig riktigt in.

De hade tillåtit sig själva att bli sårade av kärleken. Och de hade de båda i bagaget. Det där bagaget som ibland blir lite för tungt att bära på. Hur starka muskler man än har.

Så de var inte beredda. Inte alls. Men från första gången de träffades på tu man hand så kändes det i magen. I hjärtat. Det kändes speciellt. En känsla de aldrig känt förut. En känsla de aldrig upplevt.

Först blev de rädda. Försökte ignorera känslan. Tänkte att de kanske inbillade sig. Kunde det kännas såhär bra? Så självskrivet? Tydligen.

De bestämde sig för att släppa sin rädsla. Den mest fantastiska känsla är sannerligen inget att vara rädd för. Tvärtom. ”Man ska inte vara rädd för kärleken. Utan istället vara rädd om den” sa en röst inom dem. Så de tog varandra i hand och hoppade. Hoppade rakt ut. Och de log.

De finner inga ord. Och det är inte för att orden inte finns. Utan för att de inte vet hur de ska uttrycka dem. De kan inte riktigt förklara känslan. Den där självklara känslan som alla borde få uppleva innan de trillar av pinn. Den där självklara känslan som känns på riktigt. Känns ända in i benmärgen.

När de ser varandra så ler dem. Med hela ansiktet. Och de skrattar mycket i varandras närhet. Ett sånt där skratt som kommer ända ifrån magen och liksom sprider sig i hela kroppen. De fullkomligen älskar att höra den andres röst. Och de pratar på ett sätt som får dem att förstå att det de har är nåt speciellt. Nåt de inte kan vara utan.

För så är det. De kan inte vara utan varandra. De har gett varandra en speciell plats i varandras hjärtan. En plats de inte vill ge till någon annan. Aldrig i hela sitt liv.

Annonser

One thought on “En liten kärlekshistoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s